Centrum Supreme Commander Polska Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: kosai
Nie 28 Cze, 2009 11:39
Supreme Commander 2 - gameplay
Autor Wiadomość
Lopatnik 
UEF Communication Officer

Nick w GPGNet: Lopatnik17
Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 14:18   Supreme Commander 2 - gameplay

Supreme Commander 2 gameplay

A tu macie coś ciekawego, a dotyczy ono SupComa 2:

http://www.youtube.com/watch?v=3dn6D3OCyrU
Ostatnio zmieniony przez Okota Czw 25 Cze, 2009 23:18, w całości zmieniany 2 razy  

Deldrinov 

Nick w GPGNet: Deldrinov
Klan: TFU
Nazwa w steam: deldrin666
Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 15:47   

wg. mnie za dużo zerżnęli z demigoda. Ciekaw czy będą takie mapy jak Seton, Canis River albo wf/wd

Piszę poprawnie po Polsku.

Kris Dourel 

Nick w GPGNet: Kris_Dourel
Klan: Looking For Party [LFP]
Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 16:09   

ACU jest za duze xD
Gra jakos schodzi na CnC3
Drzewko technologii... hmmm, nie wiem jak to wypadnie, chyba bede tesknil za pojedynczym techowaniem kazdego faba
Fatboy 2 jest OP xD

Cybranzilla rulz :D

Jak na rok przed wydaniem to naprawde dobrze wyglada :P ale boje sie ze zniszcza ducha FA :P

Pishe poprafnie po polsq

Potrafię obsługiwać Google.pl

MonkeyLord 
Point Defence Operator

Nick w GPGNet: Nie mam
Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 16:38   

Moim zdaniem jest super tylko Fat v2 jest OP

http://pl.youtube.com/wat...feature=related

kosai 
Junior admin

Nick w GPGNet: Kosai_
Nazwa w steam: kosai93
Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 16:42   

Deldrinov napisał/a:
wg. mnie za dużo zerżnęli z demigoda. Ciekaw czy będą takie mapy jak Seton, Canis River albo wf/wd

i dobrze bo w końcu dobra gra podobno ;]
Kris Dourel napisał/a:
ale boje sie ze zniszcza ducha FA :P

dajcie spokój sc nigdy nie był jakiś klimatyczny :P

lalallala łopata psychopata lalalalala
Paper napisał/a:
"Scissors are overpowered. Rock is fine."

Skymad 
Gunship Owner

Nick w GPGNet: -_Ghost_-
Klan: TheKillPoint TKP
Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 16:47   

Cytat:
Release Date:
2010-12-31

Ja p.......

ozonex 
UEF General

Nick w GPGNet: ozonex
Klan: supremecommander.pl
Nazwa w steam: ozonex_o3
Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 17:10   

Mi nie podoba sie że ta mapa taka mała... boje sie że właśnie ze strategii zrobi sie taktyka na małych mapach.

Jednostki uef mi sie podobają, ale np. ten exp. Aeonu mnie rozwalił o_O
Acu wygląda jak z TA, takie jakieś, jak z pudełek kartonowych

Zmiana silnika graficznego, zapowiada sie znacznie lepsza grafika i możliwa lepsza optymalizacja.
Wszystko ma byc bardziej "CPUfriendly"

---->Moje Pracki<----
c2d e6600 4mb 2,4ghz@3,26ghz
2x1GB + 2gb RAM KINGSTON DDRII 800mhz
Zotac 9600GT 512mb
WD Black Edition 32mb 500GB sataII
Asus P5N-T Work Station

kosai 
Junior admin

Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 17:12   

dobra gameplay obejrzany, parę ciekawych rzeczy sobie odnotowałem...
po pierwsze bardzo podoba mi się nowy wygląd mapek - takie głębokie, z wiszącymi częściami - przypominają mi te z halo 3. w ogóle podoba mi się grafika, to, że kamera jest obracana w 3d swobodnie też. Super wyglądają animacje jednostek, nawet budynków. Ciekawe jest też te minimalistyczne GUI.
Bardzo podoba mi się to, że wprowadzone są upgradey oraz to, że w miarę ich badania zmienia się wygląd jednostek. Zajebiście wyglądają też te samoloty spadające w 'głębię' mapy.
Co do jednostek: podobają mi się te czołgi illuminate (aeonu już nie ma, został illuminate, trudniej będzie wyzwiska wymyślać) i nowe megalithy, no i ofc Zilla ;] fatboje ujdą ale już nie są takie fajne. Ciekawie też zabrzmiało zdanie chrisa, w którym powiedział że będą 'mini expy oraz major expy (duże)' i że ma być w sumie ich 25 w grze, co oznacza że będzie 8 na frakcję około. Na innym filmiku widziałem też 'unit launchera' - budynku działającego na podobnej zasadzie co bullfrog z ra3 (wystrzeliwują jednostki na duże dystanse, taki desant ;) ).
Fabuła tak bardzo mnie nie obchodzi, bo prawdopodobnie i tak będzie sporo zrobione pod multi. A co do multi, ma być chyba możliwość dołączania się do gier w trakcie ich trwania (zdaje mi się że tak mówił ctaylor) ;]

no cóż, my w polsce pogramy w sc2 prawdopodobnie dopiero w 2011... :/

edit

ozonex napisał/a:
Mi nie podoba sie że ta mapa taka mała... boje sie że właśnie ze strategii zrobi sie taktyka na małych mapach.

ona nie jest mała, to tylko jej skrawek... prawdopodobnie są cztery takie 'wiszące bazy' na tej mapie...

Paper napisał/a:

Kris Dourel 

Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 18:15   

Cytat:
- Three factions: UEF, Cybran and the Illuminate (which are a splinter faction of the Aeon in the previous games).
-Trzy frakcje: UEF, Cybran i Illuminate

- Economy system is revamped, no more stalling it seems, you can only start producing a unit when you enough resources for it.
-Zreorganizowanie systemu ekonomii, lepsza od poprzedniej, gdy tylko starczy ci surowców możesz robić jednostki

- Faster unit build times overall.
- Szybsze czasy budowy.

- Weapon shots are still calculated by a physics simulation so they can miss à la TA/SupCom.
- Strzały są wciąż kalkulowane przez silnik fizyczny tak więc jednostki nadal mogą pudłować jak w TA/SC

- Strategic Zoom is being remade to make it feel more natural, still a work-in-progress which is why it hasn't been shown yet.
- Zoom strategiczny został przerobiony tak by był bardziej naturalny, lecz nie zobaczyliśmy dużo ponieważ wciąż jest w trakcie tworzenia.

- Same visual quality as Demigod, much more detailed maps (with huge depths in which airplanes can crash) and a more distinct art style for each faction.
- Mapy wyglądające tak samo jak w Demigodzie, z większą ilością detali (o różnych dużych wysokościach na których samoloty mogą się rozwalić) i więcej odmiennych stylów dla każdej frakcji.

- There are still going to be huge maps and hundreds of units running around on them
- Nadal będzie to gra o wielkiej skali, z dużymi mapami i tysiącami jednostek poruszających się na niej.

- New upgrade system, five different paths/tech tree subsets namely Land, Air, Naval, Structures and Commander. It's meant to make early units more viable later on.
- Nowy system techowania, pięć odmiennych ścieżek/techów nazwanych: Ziemia, Powietrze, Woda, Struktury i ACU/Komander. To znaczy, że jednostki wyprodukowane wcześniej, nadal mogą być użyteczne.

- Experience can be used somehow for upgrades/improved veterancy as well, giving attacking players just as much tools as turtle players.
- Doświadczenie może zostać użyte do upgradów/ulepszony system levelowania, dający atakującym graczom tyle samo narzędzi co bunkrowcom.

- SupCom 2 will have almost 25 experimentals, divided into mini-experimentals and major experimentals.
- SC2 będzie posiadało prawie 25 jednostek experymentalnych, podzielone na mini expy i expy główne.

- Revealed experimentals: UEF Fatboy II, UEF AC1-1000 Gunship (mini), Cybran Zilla (major), Cybran Megalith, Illuminate Ear Canal (mini), Illuminate 'Galactic Colossus'
- Jak widać na filmie, poznaliśmy już Fatboya II, mini expa UEF - AC1-1000 Gunship, głównego expa cybran - Cybran Zille, mini expa Illuminatów - Ear Canal (małżowina uszna rulz xD, panowie wydający grę w Polsce będą mieli trudny orzech do zgryzienia tlumacząc grę xD) oraz Colosusa :D

- There should be between 25-30 multiplayer/skirmish maps available at launch.
- Na starcie będzie dostępnych aż 25-30 map do gry multiplayer i potyczek.

- Naval combat is still present, it's just not shown on E3.
- Naval będzie dostępny w grze ale nie został on pokazany na E3.

- ACU can be upgraded with jumpjets, escape pod, torpedoes, core dump option, artillery, etcetera.
- ACU może zostać ulepszony o plecak rakietowy, coś do ucieczki z pola walki, ... , artylerie i tym podobne.

- GPG has implemented a new rendering engine and illumination model for this game
- GPG wdrożyło nowy silnik do renderingu i oświetlenia do tej gry.

- New pathfinding engine sounds like it's gonna be revolutionary, and lower the system requirements considerably, SupCom 2 should be playable on PCs of three years old and make better use of multicore CPUs.
- Nowy silnik będzie rewolucyjny, wymagania będą takie, że SC2 ujdzie na komputerach sprzed 3 lat, a procesory wielordzeniowe lepiej wykorzystane.

- AI will make use of a "neural net", an evolving database which lets AI adjust to the player's actions on the go.
- AI na początku będzie czyste i wraz z postępami gracza, będzie ewoluowało. (Użycie sieci neuronowych)

Pishe poprafnie po polsq

Ostatnio zmieniony przez kosai Czw 04 Cze, 2009 21:31, w całości zmieniany 1 raz  

ziom12PL 
Battleship Officer

Nick w GPGNet: ziom12PL
Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 18:27   

Mapy z Demigoda?!

Oby można było robić zwykłe mapy terenowe...

Kris Dourel 

Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 18:33   

nie z ale podobne, zreszta widac na filmie, a co z edytorem... poczekamy zobaczymy

Pishe poprafnie po polsq

durzaadam 
Battleship Captain

Nick w GPGNet: durzaadam
Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 21:16   

gra jest tak jakby kserokopia demigoda ale w realiach suprima beznadzieja co to ma byc i te expy :?
myslalem i liczylem na to ze SC2 bedzie niemalez zupelnie inna gra niz SC jesli wiecie co mam na mysli a nie jakoms jej zbajerowana wersja
postanowiaone gry niekupie juz wole ja z torentow sciagnac bo jak widze niejest warto a na necie pewnie tloku niebedzie ( najwyzej jak gra dopiero co wejdze) i pewnie znudzi mi sie tak szybko jak demigod ( po tygodni) chyba ze kampania bedzie dosc dluga :lol:

"Wierzę w sprawiedliwość, dopóki trzymam nóż na gardle sędziego"

Norbert 
Battleship Captain

Nick w GPGNet: Norbert1050
Klan: BcL
Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 21:21   

Ja myślę, że zbyt pesymistycznie do tego podchodzicie (przynajmniej co niektórzy)
Pisząc swój artykuł byłem zmuszony do wyszukania wielu informacji na temat gry i powiem Wam, że jak dla mnie to gra wygląda (jak na wersje Alpha alphy alphy :P ) całkiem dobrze.
Przypominam, że data premiery jest przewidywana na rok 2010, więc do tego czasu może się bardzo wiele zmienić.

kosai 
Junior admin

Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 21:33   

a ja wam wszystkim mówię że jęczycie strasznie, narzekacie że podobne do demigoda (który podobno bardzo grywalny multi ma, poza tym bazujecie tą opinię na oprawie graficznej...). Może napiszcie co byście zmienili w sequelu supcoma żeby był lepszy, a nie marudzicie.

Paper napisał/a:

Kris Dourel 

Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 21:38   

nawet na 2011 :/ i tez pisalem o tym ze bardzo dobrze wyglada, i nikogo nie powinny interesowac jednostki na chwile obecna. Modele nie wygladają na jakies super piekne a do tego jednostki zostaly przebajerowane na potrzeby prezentacji (zaden land exp nie jest wstanie powalic trzech innych wraz z armia). I ludzie, gra wyjdzie za co najmniej rok (w najgorszym przypadku dwa) i wszystko, ale to wszystko się zmieni! Sam mówiłem, że w Demigoda grać nie będę a wyszło jak wyszło, ciekawa gierka z dobrym pomyslem. Postaram się nie podchodzic tak samo sceptycznie jak do Demigoda, bo może wyjśc naprawde wielkie dzielo!

Pishe poprafnie po polsq

Odpowiedz do tematu